Планування бюджету на ремонт ванної кімнати

Ремонт ванної кімнати для багатьох на сьогоднішній день є непосильним вантажем у плані фінансових витрат та фізичних зусиль. І якщо брак навичок у ремонтних та оздоблювальних роботах здатні компенсувати професійні послуги будівельних компаній та сантехніків, то з нестачею коштів на все це задоволення справи складніші. Багатьом заощадити на зайвих видатках допомагає грамотне планування бюджету на ремонт.

Ванна кімната – частина будинку, яка часто потребує ремонту та оновлення через вологість приміщення, зміну сантехніки, труб та інших елементів. Найкраще поєднувати заміну сантехніки з оновленням облицювання, труб, підлоги тощо – це допоможе заощадити надалі. Щоб грамотно спланувати бюджет на ремонт ванної кімнати, необхідно детально розглянути та проаналізувати кожен його етап.

Етапи ремонту та реставрації ванної кімнати

  1. Придбання будівельних матеріалів та сантехніки

Першою складовою кошторису бюджету є купівля будматеріалів та сантехніки. Вибрати їх можна у будь-якому спеціалізованому магазині – на ринку представлені сотні варіантів для обробки та обладнання ванних кімнат у різних цінових категоріях. Однак фахівці не рекомендують заощаджувати на сантехніці – краще один раз купити якісні надійні вироби від відомих виробників, ніж купувати їх через поломки.

  1. Транспортування

Найчастіше компанії пропонують покупцям вибір – забрати товар самовивозом чи сплатити доставку та підйом на потрібний поверх. У випадку дрібної сантехніки можна легко обійтися самостійно, забравши товар прямо з магазину або служби доставки. А ось при покупці таких виробів як душова кабіна, ванна, раковина, тумба тощо. краще скористатися послугами транспортних компаній, що доставляють громіздкі та тендітні предмети прямо до вас у квартиру. Тому витрати на транспортування мають бути прораховані у загальному бюджеті.

  1. Організація робочого місця

Дуже часто ремонт ванної кімнати пов'язаний із встановленням нової ванни. Важливо врахувати те, що при демонтажі старої ванни може виникнути потреба у повній або частковій заміні зливних та водопровідних труб. Якщо водопровід у вашому будинку є відверто старим, приготуйтеся оплачувати і цей пункт витрат.

Також приміщення, фанероване плиткою, здатне спричинити додаткові витрати через те, що при заміні ванни може бути демонтовано кілька рядів плитки. Тому ремонт з облицюванням плитки краще поєднувати із заміною ванни, щоб не витрачається двічі.

  1. Ремонтні работи

Якщо ви вмієте самі укладати плитку, міняти труби та ін. – чудово, вам вдасться чудово заощадити. Якщо ні – не обійтися без професійних послуг майстрів, робота яких оплачується окремо;

  1. Оздоблення та прибирання

Відновлення рядів плитки (під час реставрації), знятої підлоги, вивезення будівельного сміття тощо. також вимагатиме витрат, якщо ви не можете зробити це самостійно. Завершальний етап ремонту повинен включати всі дрібні роботи до повної готовності ванни до експлуатації.