5 помилок при ремонті у ванній кімнаті

Процес ремонту ванної кімнати варто продумувати до найменшої деталі. Добре проаналізувавши кожен етап ремонту, від грамотного порядку робот, до реалізації дизайнерського задуму, ви зможете зробити свою ванну кімнату зручною, функціональною та довговічною.

Якщо ви не професіонал щодо ремонту, врахувати всі нюанси вкрай складно. Тому ми підготували вам 5 найпоширеніших помилок, які допускаються під час ремонту ванних кімнат. Знаючи їх, ви зможете уникнути прикрих недоглядів і необхідності повторної реставрації.

Помилка №1. Економія на сантехніці

Установка сантехніки часто пов'язана з повним або частковим пошкодженням покриття для підлоги, облицювання. Тому її часто поєднують із ремонтом, щоб надалі не вдаватися до реставрації. Однак якщо ви оберете неякісну дешеву сантехніку – реставрація все-таки буде потрібна, тому що такі вироби дуже швидко виходять з ладу. Вибирайте лише якісну надійну сантехніку від відомих виробників, яка прослужить вам кілька десятків років.

Помилка No2. Економія на заміні труб

Ремонт у старій будівлі повинен супроводжуватися заміною труб. Це дозволить надалі уникнути протікання, які зашкодять ваш свіжий ремонт та ремонт сусідів.

Помилка No3. Стеля із гіпсокартону

Гіпсокартон – не найкращий вибір для приміщень із підвищеною вологістю, що призводить до його швидкої деформації. Тому перевагу найкраще віддавати плитці, натяжним стелям або спеціальним водовідштовхувальним покриттям.

Помилка No4. Зазор між стіною та ванною

Щоб вода і пара не накопичувалися на прилеглій стіні і не стікали на підлогу, утворюючи тим самим бруд, вогкість та плісняву, використовуйте спеціальні захисні бордюри та герметики для закладення стику між ванною та стіною.

Помилка No5. Відсутність системи зберігання побутової хімії та лазневого приладдя

Навіть у невеликих ванних кімнатах можна встановити тумби, які не тільки приховують труби, а й зроблять простір функціональним, дозволивши розмістити все необхідне. Не варто нехтувати тумбами під раковину, шафами та полицями – це чудові помічники для раціонального використання доступного простору.