Скільки важить ванна зі штучного каменю?

Ванни із штучного каменю привертають до себе дедалі більше уваги покупців. Вони візуально нічим не відрізняються від виробів із натурального каменю і при цьому можуть похвалитися більшою практичністю та меншою ціною. Сучасні технології дозволяють точно передавати колір і фактуру природного каменю.

Такі ванни добре виглядають в сучасному інтер'єрі і здатні прослужити не один десяток років. Широка різноманітність кольорів дозволяє підібрати модель, яка максимально гармонійно впишеться у будь-який інтер'єр. Вироби можуть похвалитися відмінними експлуатаційними властивостями та довговічністю. Однак багатьох хвилює питання – чи така важка ванна зі штучного каменю, як із натурального?

Що впливає на вагу ванни?

Виріб з натурального каменю може досягати ваги 700-1000 кг, що, звичайно ж, не підходить для встановлення у звичайних квартирах. Перше, що впливає на вагу ванни зі штучного каменю – це матеріали, з яких вона виготовлена. Вироби виготовляються з композитних матеріалів із включенням поліефірних смол, фарбуючих речовин та наповнювачів. Вони можуть виготовлятися із застосуванням таких матеріалів як:

  • литий мармур;
  • гранітна крихта;
  • онікс;
  • малахіт;
  • кварцова крихта (натуральна чи штучна);
  • сланець та ін.

Наступний фактор, від якого залежить вага виробу – це його розміри. Логічно – чим ванна менша, тим менша її маса. Зараз особливу популярність набирають сидячі ванни, які і важать менше і мають компактні габарити.

В середньому вага ванни зі штучного каменю може становити від 70 до 150 або 200 кг – все залежатиме від форми, габаритів обраної моделі, а також матеріалів, з яких вона виготовлена. Якщо ваша ванна кімната невелика – доцільніше вибиратиме моделі з невеликими габаритами – так ви не перевантажите підлогу та заощадите простір. А великі приміщення можуть не обмежуватися у виборі – вага виробів тут відіграватиме невелику роль.